fredag den 18. november 2011

Choko dessert (Pot de creme)





En rigtig god dessert som jeg har fra Chef John (Foodwishes) se video hér.

Ingredienserne er lidt skæve da de kommer fra amerikanske mål.

Ingredienser:
  • 113,4 g god mørk chokolade (jeg bruger Möser Roth 70% fra Aldi, ja ALDI!)Meget lidt salt 8-9 korn.
  • 2,4 dl 36% fløde
  • 20 ml (3 spsk+1tsk) sukker
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt (kan også bruge vaniljesukker)
  • evt. ½ tsk. kaffepulver hvis man kan lide kaffe.

Fremgangsmåde:

    • Skær chokoladen i små stykker og kom i en skål.
  1. (Tilsæt kaffe/appelsin)
  2. kom salt i.
  3. Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde, og varm ved medium varme indtil det simrer. (rør hele tiden så det ikke koger over, se video for detaljer)
  4. hæld den varme væske over chokoladen og lad det stå i 1 minut.
  5. Rør rundt indtil det får en ens, flot chokoladebrun kulør.
  6. Del det i 4-6 beholdere og bank dem let mod bordet for at fjerne evt. luftbobler.
  7. Kom i køleskabet i 2-5 timer indtil den har en god konsistens.
  8. Smager himmelsk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar