søndag den 15. januar 2012

Hjemmelavet Jordbær is

En rigtig god is , bedre end de sædvanlige købeis og nemmere end man tror.

Ingredienser:
  • 250 g jordbær (friske eller optøede frosne)
  • 1,25 dl piskefløde (38%)
  • 4 Æggeblommer
  • 90 g flormelis
  • 1/2 stang vanille (kornene)

Fremgangsmåde:
  1. Blend jordbærrene.
  2. Kom flormelis, æggeblommer og vanillen i en skål og pisk det hvidt og skummende.
  3. Pisk fløden semi-stift.
  4. Vend fløden i jordbærrene.
  5. Vend æggeblandingen i.
  6. Kom det i et fad, og kom fadet i en fryser. (eller hvis man har en is-maskine kan man bruge den.)
  7. Tag fadet ud efter 1-1,5 timer og pisk det til en soft-ice konsistens.
  8. Kom det i en bøtte og frys for min 3 t indtil den er fast.
Alternativer:
  • Vend stift piskede æggehvider i også, det skulle gøre slutresultatet nemmere at "skære ud".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar