mandag den 12. november 2012

Kanelsnegle (ca. 16 stk.)

En dejlig snack, især i juletiden. 


Ingredienser:

Dej:
  • 50 g smør
  • 2½ dL mælk (let/sød)
  • 25 g gær
  • 3/4 dL sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme (stødt)
  • 400 g. hvedemel
Fyld:
  • 100 g. smør
  • 3/4 dL sukker
  • 1,5 spsk. kanel
  • 3/4 dL Brun farin
Pensling:
  • 1 æg
Glasur:
  • Flormelis
  • Koldt vand

Fremgangsmetode:
  1. Mælk og smør kommes i en gryde (eller microovn) og varmes langsomt op indtil det er lunkent og smørret er smeltet.
  2. Gæren smuldres i en skål, mælk & smør hældes over og gæren opløses deri.
  3. Tilsæt sukker og salt og rør rundt indtil opløst.
  4. Tilsidst kommer man kardemomme og mel i og dejen æltes indtil smidig. 
  5. Skal hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  6. Rul dejen til et rektangel (ca. 20x30 cm).
    1. Fyldet:
      1. Smelt smøren i en gryde.
      2. Mix sukker, kanel og farin godt i en skål.
  7. Tag en pensl, og pensl smørren i et tyndt lag på dejen. (lad en 1-2 cm kant på den lange led være upenslet.)
  8. Drys fyld mixet ud over i et jævnt lag. (undgå den upenslede kant.)
  9. Kom lidt vand på kanten uden fyld, og rul dejen sammen (start modsat den upenslede kant), Når du når til enden vil den fugtige kan forsegle dejen. (Den skal rulles forholdsvis stramt.)
  10. Skær et lille stykke af enderne af, og del den i 16 lige store dele. Dette gøres nemmest ved at dele dejen i 2, dele de stykker i 2, gøre den igen, og igen. De skal være ca. 2 cm tykke.
  11. Kom sneglene i et ovnfast fad med 1 cm plads imellem hinanden, og lad dem efterhæve tildækket i 40 min.
  12. Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn v. 225 gr. indtil gyldne ca. 6-10 min.
  13. Lad dem køle af inden glasuren påføres.
 Jeg bager dem i et fad da man på den måde undgår den "hårde" skal som de normalt har.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar