mandag den 12. november 2012

Naan brød (ca. 12 stk)


Et brød som de fleste har smagt, men hvis man aldrig har smagt det friskt er det helt klart værd at gøre det. Det er et brød der er fløjlsblødt og det kan bruges som tilbehør til Indiske retter (selvfølgelig) og supper, som pizza bunde og som durum brød, altså et dejligt anvendeligt brød.

Ingredienser:
  • 1 pakke (12 g.) Tør gær
  • 2,5 dL lunkent vand
  • 0,4 dL sukker
  • 2 tsk. salt
  • 3 tsk. mælk
  • 1 æg 
  • 1 tsk. bagepulver (Kan undlades)
  • 1 lille håndfuld Frisk koriander - fint hakket (Kan undlades men vigtig i hvidløgs naan) 
  • 8-10 dL mel
Til fyld:
  • Hvidløg (Presset)
  • smør (smeltet)

Fremgangsmetode
  1. Opløs gæren i det lunkne vand og lad stå ca. 10 min indtil gæren skummer.
  2. Opløs sukker og salt i  og tilsæt mælk og æg.
  3. Kom  bagepulver og koriander i.
  4. Ælt melet i lidt efter lidt. (det skal være en klistret dej)
  5. Ælt godt, jo mere du ælter des blødere bliver brødet.
  6. Stil til hævning under et fugtigt klæde. Den skal hæve minimum 1 time, men det anbefales at den får lov at hæve i 4(!) timer.
  7. Efter hævningen slås dejen ned, og man tager små klumper på størrelse med  golfbolde og former til små kugler.
  8. Lad dem efterhæve i 30 min.
  9. Varm en pande op til max temp. og tag en bolle.
  10. Nu skal de formes alt efter hvad de skal bruges til. Madbrød: rul ud til ca. ½ cm. tykkelse, durumbrød skal være helt tynde.
  11. Kom et brød på panden (man behøver ikke fedtstof) og steg/bag indtil det bobler op. (her hjælper bagepulveret). Vend det og steg/bag den anden side. Hele stegningen tager kun 2-4 minutter i alt.
  12. Lad dem køle lidt af på en rist.
  13. Kom smør (og presset hvidløg) på og server. De kan også sagtens spises for sig selv =)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar