søndag den 21. juli 2013

Deep pan pizza


En type pizza jeg elsker at spise pga. den ekstra tykke bund, men ikke havde lavet før. 

Der er nok til 3 pizza bunde med. tomatsauce. Fyldet må man helt selv vælge men hvis man søger inspiration så kan man se min pizza opskrift (se nederst for fyld forslag)

Ingredienser:

Dej:

  • 500 g Pizzamel
  • 35 g Gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 3,5 dl lunkent vand
  • 1,5 spsk. oliven olie
Sauce:
  • 150 g tomatpuré
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Timian /oregano
  • Havsalt og friskkværnet peber
Ost:
  • 2 mozzarella bolde 
Tærtefad:


Fremgangsmåde:

1: Opløs gæren i vandet.

2: Tilsæt salt og olie og bland melet i bagefter.

3: Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i min. 30 minutter.

4: Slå dejen ned og  form den til 3 lige store kugler og lad den efterhæve i 30-60 min., indtil den har nået dobbelt størrelse.


5: Forbered fyldet imens det hæver.


6: Efter hævningen tager man en bold, og ruller den ud til en cirkel der er et par cm. større end ens tærtefad.

7: Læg forsigtigt dejen ned i fadet, sørg for at den kommer helt ud i hjørnerne. Læg et lag pizzasauce og kom fyldet på.


8: Bag i en forvarmet ovn v. 200 gr. på nederste rille indtil osten er gyldenbrun.


9: Den skulle nu meget gerne være fast nok til at man kan tage den ud af formen. Tag den ud, og server den som den er. (Det anbefales at man ikke slicer den, da safterne vil løbe ud, man kan dog sagtens)


Et andet eksempel på en deep pan, pizza m. æg:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar