søndag den 11. august 2013

Chokolademousse og Jordbærsorbet tærte



Mad med Mefølelse (se hér for mere info) afholdt sommerfest igår, og i den forbindelse skulle vi alle have en ret med, (mere om eventet i næste indlæg). Jeg lavede en tærte med chokolademousse og jordbærsorbet

Det er opskrifter der allerede står på min blog, men jeg samler dem lige i ét indlæg =)

Denne mængde passer til en tærteform på 23 cm.

Ingredienser:
Bund:
  • 5 dl mandler
  • 5 dl dadler
  • *evt lidt salt
Jordbærsorbet:
  • 1 frossen banan - i skiver
  • 2 dl. jordbær - (friske eller frosne)
Chokolademousse:
  • 2 modne avocado
  •  1 banan - moden(!) (med mørke pletter)
  • 6-12 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. vanille ekstrakt
  • 4 spsk. honning/agavesirup for 100% Raw Vegan
Pynt:
  • 2 dl. Jordbær i skiver

Fremgangsmåde:

1: Bunden: Kom mandler i en foodprocessor og blend til grove stykker. Tilsæt dadlerne og blend til en fast klæbrig masse (start med 3 dl. og kom flere i hvis massen ikke er klæbrig nok). *Tilsæt salt.

  

2: Kom husfilm i bunden af et tærtefad, eller langs kanten hvis du bruger en springform. Spred fyldet ud i et jævnt lag i bunden og 3-5 cm op af kanten. Nu skulle der gerne være en klump fyld til overs, tag det og form et hjerte (eller en anden form) i midten af fadet. Stil i fryseren. 

 

3: Jordbærsorbet: Kom jordbær og banan i foodprocessoren og blend indtil alle bananstykkerne er most, og det har en ensformig konsistens. 


4: Chokolademousse: Kom avocado og banan i foodprocessoren og blend. Tilsæt kakaopulveret (start med 6 spsk.) og resten af ingredienserne og blend. Smag til og tilsæt mere kakao hvis man syntes det mangler. 

 


5: Pynt: Snit jordbærrene. 

6: Samling: Kom chokolademousse i den yderste ring omkring hjertet og kom sorbeten i hjertet. Læg jordbærskiverne på toppen. 



7: Server med det samme, eller kom den i fryseren indtil den skal serveres. (Hvis man bruger et normalt tærtefad så løfter man forsigtigt tærten op før man skærer den ud.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar