Mad med Mefølelse (se hér for mere info) afholdt sommerfest igår, og i den forbindelse skulle vi alle have en ret med, (mere om eventet i næste indlæg). Jeg lavede en tærte med chokolademousse og jordbærsorbet.
Det er opskrifter der allerede står på min blog, men jeg samler dem lige i ét indlæg =)
Denne mængde passer til en tærteform på 23 cm.
Ingredienser:
Bund:
- 5 dl mandler
- 5 dl dadler
- *evt lidt salt
- 1 frossen banan - i skiver
- 2 dl. jordbær - (friske eller frosne)
- 2 modne avocado
- 1 banan - moden(!) (med mørke pletter)
- 6-12 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. vanille ekstrakt
- 4 spsk. honning/agavesirup for 100% Raw Vegan
- 2 dl. Jordbær i skiver
Fremgangsmåde:
1: Bunden: Kom mandler i en foodprocessor og blend til grove stykker. Tilsæt dadlerne og blend til en fast klæbrig masse (start med 3 dl. og kom flere i hvis massen ikke er klæbrig nok). *Tilsæt salt.
3: Jordbærsorbet: Kom jordbær og banan i foodprocessoren og blend indtil alle bananstykkerne er most, og det har en ensformig konsistens.
4: Chokolademousse: Kom avocado og banan i foodprocessoren og blend. Tilsæt kakaopulveret (start med 6 spsk.) og resten af ingredienserne og blend. Smag til og tilsæt mere kakao hvis man syntes det mangler.
5: Pynt: Snit jordbærrene.
6: Samling: Kom chokolademousse i den yderste ring omkring hjertet og kom sorbeten i hjertet. Læg jordbærskiverne på toppen.
7: Server med det samme, eller kom den i fryseren indtil den skal serveres. (Hvis man bruger et normalt tærtefad så løfter man forsigtigt tærten op før man skærer den ud.)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar