fredag den 21. februar 2014

Rodfrugts "lasagne" 4 pers.




Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle kalde denne ret, den er bygget op efter lasagne princippet og den smager ligeså godt som lasagne, men det er samtidig ret langt fra at være eller smage som lasagne.

Der er ingen bechamelsauce, jeg brugte kartofler, rødbeder og aubergine som lasagneplade erstatning, og der er ingen ost på toppen.

Den er perfekt til en kold vinterdag hvor man har lyst til comfort food =)

Ingredienser:
(4 pers.)

Bolognesen:
  • oliven olie
  • 1 løg - med. hakket
  • 1 rødløg - med. hakket
  • 4 fed hvidløg - fint hakket
  • 100 gr. bladselleri - hakket
  • 200 gr champignon - groft hakket
  • 2,5 dl. røde linser
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds vand
  • 1,5 peberfrugt - med. hakket
  • 1 spsk oregano
  • salt
  • peber
Lagene:
  • 2 kartofler - i skiver (der skal være nok til 2 lag)
  • 2 rødbeder - i skiver (der skal være nok til 2 lag)
  • ½ aubergine - i skiver
Andet:
  • Rasp




Fremgangsmåde:
  1. Varm olien op i en gryde. Kom løg, rødløg, hvidløg, og selleri i. Lad det stege i 1 minut og kom så champignonerne i. Lad det simre i et par minutter.
  2. Kom de røde linser, hakkede tomater, vand (skyl dåsen), peberfrugt og krydderierne i, rør rundt og bring i kog.
  3. Skru ned og lad det simre under låg indtil linserne har fået en blød konsistens,(ca. 15-20 min.), rør rundt et par gange.
  4. Man skal Huske at lasagnen ikke må blive for våd, så hvis man kan se at der er meget vand i bolognesen, så fjern låget imens det simrer så noget af det fordamper.
  5. Imens det simrer steger man aubergine skiverne i lidt olivenolie på en meget varm pande, så de bliver gyldne.
  6. Tag et dybt fad og læg et lag kartoffelskiver i bunden, drys lidt salt og peber over. Kom lidt under 1/4 af bolognesen over. Læg et lag rødbeder, et lag bolognese, aubergine skiverne, et lag bolognese, et lag rødbeder, et lag bolognese, et lag kartofler og slut af med et tyndt lag bolognese på toppen. (Dvs. der ca. er 4,5 lag bolognse)
  7. Drys rasp ud over toppen (det hjælper med at gøre den sprød) og bag i en forvarmet ovn v. 225 gr. indtil den bobler langs kanten og overfladen er gylden.
  8. Tag den ud og lad den stå 5 min. og køle af inden servering.
  9. Miav = (^ . ^) =


Ingen kommentarer:

Send en kommentar